Vintersemester till Järvsö

Många väljer att åka på vintersemester i det vackra Järvsö, som ligger beläget i Ljusdals kommun i Hälsingland. Platsen erbjuder en mängd aktiviteter för såväl stora som små under vinterhalvåret och är dessutom ett närmare alternativ till vintersporter för flera familjer. Exempel på aktiviteter för alla åldrar är slalomåkning, längdskidåkning och möjligheten att hyra snöskoter.

Kombinera nöje med motion på semestern

Vinteranläggningen anses vara den bäst anpassade för barnfamiljer, då den består av barnvänliga backar kombinerat med aktiviteter som pulkaåkning och andra lekområden. För den yngre generationen finns det barnklubbar och nybörjarkurser i skidåkning innan man ger sig ut i backen.

Kvaliteten på skidåkningen är hög, då det finns både snösystem och pistmaskiner. Området har dessutom många längdskidningsspår med olika tuffhetsgrader som går parallellt med häpnadsväckande natur och landskap.

Förutom möjligheten till värmestugor finns dessutom en rad olika grillplatser för de som hellre vistas utomhus.

Enkelt att ta sig dit

För många blir Järvsö ett närmare alternativ till skidåkning samtidigt som det är smidigt att ta sig dit, speciellt från Stockholmstrakten. Att ta bilen går enkelt och relativt fort, men det finns även bra förbindelser som gör det möjligt för besökarna att ta sig till Järvsö med buss eller tåg.